Thursday, December 27, 2012

5 päev – Queenstown


Milline suurepärane päev!!!


Hommikul käisime hirvejahil. Nimelt märkasime juba esimesel siinoldud päeval, et Uus-Meremaal kasvatatakse lisaks lammastele ja veistele ka hirvesid. Täna siis läksime hommikuse aja täiteks neid fotokaga jahtima J




Veel üks suurepärane uudis -  saime oma pagasi kätte! Lennukompanii Jetstari asjaajamine lonkab küll mõlemat jalga aga see selleks. Ei taha nende peale vihastamisega närve rikkuda. Oleme lihtsalt rõõmsad, et oma asjad lõpuks ometi kätte saime.

Tänase päeva broneeritud üritus oli kahetunnine helikopteriga lend Milford Soundi ja liustike kohal. Enne äralendu Arno mainis muu jutu sees meie piloot Dan-ile, et ta saab ise ka peagi kopterijuhi load kätte ja meie rõõmuks vaevus Dan, kes nagu selgus on ühtlasi ka lennuinstruktor, oma ülemustelt luba küsma, et kas Arno ka võib lennata. Ja võiski J Dan pani kopterisse ka teise juhtimishoovastiku ning meie lend võiski alata.
Loomulikult tegi tõusud ja laskumised Dan ise, sest Queenstowni lennujaam on väga tiheda liiklusega aga õhus olles andis ta juhtimise Arnole üle. Laias laastus sõitis Arno vast neljandiku ajast või isegi rohkem. Ah jaa – Arno lendab Eestis Robinson 22 aga täna sai ta siis kätt proovida Robinson 44-ga.  Polnd paha päev ;)



Sõnadest jääb väheks, et kirjeldada siinse looduse ilu. Siin on kõike – majesteetlikud mäed ning suured 50-60 km pikad kaunid järved nende vahel, Tasmani meri, mägijõed, kosed, liustikud ning hele-helesinised mägijärved. Lummav!!! Meie õnneks sattus täna jälle olema mitteuusmeremaalikult soe, selge ja päikeseline päev.











Ilusast soojast ilmast oli palju kasu, kui maandusime u. 1500 m kõrguse mäe otsas, kus Dan-i sõnul on tavaliselt väga tuuline ja külm.




 
 
Video lennu ajal tehtud klippidest ja fotodest (fotod võivad korduda) http://youtu.be/JEfo5Ztk2-c
 

Peale lendu käisime Queenstownis rippraudteega mäe otsas söömas...

...ja pärast seda  tutvusime linnupargis rahvuslind kiiviga. Selgituseks siis, et kiivisid on siin kolme sorti – põliselanikud, puuvili ja lind.
Kiivi on u. kanasuurune lennuvõimetu lind, keda veel paarsada aastat tagasi olla siin elanud miljoneid kuid nüüd on neid järel vaid ca 70 000. Kõige suuremad kiivide vaenlased on kassid ja koerad.




Kuna kiivide pildistamine linnupargis oli keelatud, siis viimase pildi tõmbasin netist ja see pärineb sealt: birdsguide.blogspot.com


No comments:

Post a Comment