Monday, December 24, 2012

Uus Meremaa 1-2 päev

21. detsembril alustasime oma reisi Uus Meremaale. Ees ootas lennureis Tallinn-Amsterdam-Singapur-Auckland-Queenstown.  Ca 40 tundi hiljem maabusime Queenstownis. Kel on plaanis tulevikus sama pikki lende teha, siis neile soovitan soojalt teha seda kahes jaos. Veetke oma teel üks või kaks päeva kusagil aasia metropolis, sirutage oma jalgu, liikuge ringi ning siis lennake edasi.

Meie valisime kahjuks ledamise nö. ühe jutiga, mis oli suhteliselt karm. Tagasilennu ajaks peab Arno mu oimetuks lööma, sest omal jalal ja täie mõistuse juures olles pole ma vist nõus lennukisse sisenema.

Lennud iseenesest sujusid kenasti ja kohale jõudsime ilusasti. Sama ei saa kahjuks öelda meie pagasi koha :(  See vedeleb seniajani teadmata kus. Lubati küll see lähiajal meieni toimetada aga kuna on jõulud, siis me eriti lootusrikkad just pole.

Peale Queenstowni jõudmist ootas meid ees kahe ja poole tunnine autosõit Te Anausse. See on väike linnake (ca 2500 elanikku) lõunasaare alumises otsas. Sõit Te Anausse oli tsipa raskevõitu, kuna väsimus tappis ja liiklus on siin vasakpoolne. Samas kogu loodus, mis meid autosõidu vältel ümbritses, võttis tummaks. Arnot kaudses ja mind otseses mõttes. Nimelt asusin ma reisile pisut tõbisena ning hetkel on olukord selline, et pilt on aga häält mitte.

Motell, kus veedame oma reisi kolm esimest ööd on super. Mõnusa suurusega apartment, mis on kaasaegne, äärmiselt puhas ja väga maitsekas. Ei oskagi lühidalt kirjeldada kõiki neid nüansse, millele motelli omanikud on mõelnud.



Tänast hommikut alustasime lühikese vesilennuki tuuriga. No mis ma öelda oskan - Uus Meremaale on ilu ikka naeruväärselt palju jagatud.







Pärast kondasime pisut poodides ja ostsime esmavajalikku, et ilma oma pagasita pühad üle elada. Samuti varusime toitu esimeseks jõulupühaks, kui kõik siinsed ärid on suletud. Meie homses menüüs on küll sealiha ja kartulid kuid teisitmoodi, kui varasemate jõulude ajal.  Nimelt leidsime poest värskeid kartuleid!
Jõululaupäeva õhtu veetsime Te Anau järve ääres ja ootasime päikeseloojangut (u. kell 9.00). Kõikidele kallitele, kes seda blogi juhtuvad lugema, soovime:

Meri Kirihimete me ngā mihi o te tau hou ki a koutou katoa!!!






PS! Maoori keele kasutamine tuletas meelde väikese vahejuhtumi lennujaamas - nimelt saatsid maoorid lennujaamas teele üht omade hulgast. Tegemist oli vast Arti vanuse noormehega, kellele tema sõber siis maooripärase haka tegi. Midagi sellist siis : http://www.youtube.com/watch?v=J94x3sgI_Ho
See oli uskumatult ehe ja kaunis!!!


No comments:

Post a Comment