Wednesday, December 26, 2012

Uus-Meremaa 3-4 päev

3. PÄEV

Täna oli meil plaanis sõita Milford Soundi (fjord, mis suundub sisemaa poole ca 15 km).  Asub see Te Anaust pisut rohkem kui 170 km kaugusel. Otsustasime sinna minna, kuna esiteks on Milford ainuke Uus-Meremaa Sound, millele autoga ligi pääseb ja teiseks olla ta neist kõige ilusam. Soundide juurde pääseb ka matkates, kui  oled nii hakkaja ja võtad ette nii umbes 4-5 päevase teekonna. Meie nii tublid ei ole. Põmst isegi oleme aga ei raatsi nii palju väärtuslikke päevi ühele matkale kulutada.
 
Kuuldavasti pidada ka autosõit Milfordi olema imekaunis. Kuuldused vastasid tõele! Üldjuhul soovitatakse Milfordi minejatele valmistada end ette halvaks ilmaks ja kui juhtub olema hea, siis on see lihtsalt suur vedamine. Meil oli õnne nautida lauspilvitut taevast ja sooja nii ca 27 kraadi.


Kohale jõudes haarasime kinni võimalusest teha üks 3-tunnine laevasõit, et imetleda Millford Soundi lähemalt.  







Seals Rock (Hülgekalju) väärib oma nime. Lugege kokku, mitu hülgepoega päikese käes peesitab.


Tagasiteel Te Anausse tegime mõned peatused ja nautisime Uus-Meremaa loodust.





4. PÄEV

Lahkusime hommikul vara Te Anaust ja oma kaunist motellist ning võtsime suuna Queenstowni. Kohale jõudsime viperusteta. Arno aju on vasakpoolse liiklusega juba leppinud ning loomulikult on auto GPS-ist palju abi. 

Kuna Queenstown on adrenaliininarkarite pealinn, siis leidub siis seiklusi ning atraktsioone igale maitsele. Meie valisime välja kaks – Shotover Jet ning Canyon Swing. Esimene neist kujutab siis ette paadisõitu jõel ning teine pisikest kiikumist.
NB! Ema – ära sina nüüd enam edasi loe, eks!

Shotover Jet kihutab pool tundi kanjoni kaljudevahelisel jõel. Kaljudest möödutakse sentimeetrite kauguselt ning aeg-ajalt tehakse 360 kraadiseid pöördeid. Väga kihvt oli!

Meie (tagumisel istmel) paadisõiduvideo  http://youtu.be/xZ780Gt6M7w
 
Canyon Swing ehk maakeeli kanjonikiik on benji hüppe edasiarendus, kus Sa kõigepealt hüppad 109 meetrikõrguselt kaljunukilt alla, koged vabalangemist nii ca 60 meetrit ning siis teed sellise üle 100 meetrise kiiga-kaaga J

Kutid, kes tegelevad turvalisuse ja juhendamisega pole ka just suu peale kukkunud. Tögatakse nii üksteist kui ka aasitakse kliente. Üks USA neiu unustas oma aadressi kirjutada, siis paluti seda kindlasti teha, sest muidu ei teata kuhu hiljem surnukeha saata jne. jne. Meie grupis  paanitsejaid ega karjujaid (mul ju pole häält) polnud. Kõik olid kõik hästi hakkajad ja mitmed sh. Arno hüppasid mitu korda.




Video meie hüpetega http://youtu.be/-52-BgG5UdY

 

1 comment: