Saturday, August 18, 2012

Kulinaarsed elamused

Kuna käisin varem välja lubaduse, et kulinaarsetest elamustest tuleb eraldi postitus, siis pole miskit parata - lubadused on täitmiseks.

Horvaatia toitlustuskohtade ja restoranide tase on hea. Palju pakutakse loomulikult mereande. Mina tegin selle reisi jooksul tutvust nii kalmaaride kui ka kaheksajalaga (salati vormis).


Sardiinid
Grillitud kala enne...
 ... ja pärast :)

Kalast valmistatud suupistet (filotaignas) pakuti tellitud kokteili kõrvale ka meie kõigi lemmikkohas Lolas.

Vis-i saare restoranis Golub pakuti meile eelroana samuti kala. Pildil oleval vaagnal olid nii soolatud kui ka veiniäädikas marineeritud sardiinid, krevetid, oliivid, marineeritud vetikad ja juustuvalik.


Itaalia lähedus annab tunda ka köögis - pizza ja mitmesugused pastaroad on väga levinud.



Looma- ja lambaliha leiab menüüst oluliselt sagedamini kui Eestis. Ka kuulus Horvaatia rahvussöök peka on liharoog. Meie poolt tellitud peka sisaldas nii sea-, looma- kui ka lambaliha. Sellest roast ning selle tegemise eripärast ja keerukusest on kusagil eespoololevas postituses juba juttu - keda huvitab, see otsib üles.




Üldjuhul tuli igal pool liharoa kõrvale ise lisand tellida. Erandiks oli Trogir, kus loomaliharoa kõrvale oli koka poolt lisandina ette nähtud gnocchid ehk kartuliklimbid (järjekordne Itaalia mõjutus).







Aga vahel juhtus ka, et tegime süüa jahi pardal. Magustoiduks loomulikult kohalikud puuviljad.



Kui ma juba magustoitudeni jõudsin, siis nii selle postituse kui ka kogu blogi lõpetuseks mõned hõrgutised Lolast:




No comments:

Post a Comment